Indonesisch genie van 12 jaar start aan Canadese universiteit

De universiteit van Waterloo, een van de beste in Canada, verwelkomt dit najaar een Indonesische jongen van slechts 12 jaar, die bij de toelatingsexamens een van de beste scores haalde.

Cendikiawan (Diki) Suryaatmadja gaat fysica studeren, en zal ook lessen wiskunde, chemie en economie volgen, zo deelde de universiteit in het zuiden van Toronto mee.

De jongen is de jongste student ooit aan de universiteit en zegt Engels geleerd te hebben door naar films op televisie te kijken en Engelse artikels te lezen.

De universiteit keek niet naar zijn leeftijd, maar enkel naar zijn uitstekende resultaten bij de toelatingsproef. "Hij haalde een fenomenale score", zo zei Andre Jardin, die mee verantwoordelijk is voor de toelatingen voor de universiteit, aan zender CTV. "Hij is helemaal klaar voor het academische niveau. Al zijn we wel bezorgd over het feit dat hij nog maar twaalf is", zo benadrukte hij.

De jongen zal met zijn vader intrekken in een appartement dichtbij de universiteit. Zelf is hij "heel enthousiast om de nieuwe studenten te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken". De jonge Indonesiër zegt zich na zijn studies te willen toeleggen op hernieuwbare energie.