Op 24 en 25 september nodigt Radio 1 mensen uit om Brussel te herontdekken

Radio 1 wil iedereen op 24 en 25 september uitnodigen om Brussel te herontdekken. Het weekend is een uitloper van BEL10. Tijdens die week bepalen de luisteraars zelf de thema's die besproken worden op Radio 1.

Voor de zomer deed Radio 1 een oproep: Wat is jouw idee voor morgen? Dat leverde zo'n 1.000 ideeën van luisteraars op. Die ideeën zijn ondertussen gebundeld in 10 thema's. Vanaf 19 september zal elke dag over één thema gediscussieerd worden in het pop-up Radio 1-Café op de Kunstberg in Brussel. Beleidsmakers zullen uitgenodigd worden om mee te helpen de ideeën te verwezenlijken.

"Wendbaar werk, respect voor rimpels, weg met cash geld, voluit voor de fiets, patiënt zonder paperassen, zijn enkele van de thema's waar de Radio 1-luisteraar van wakker ligt", zegt presentatrice Ruth Joos.

Maar er is meer. In het weekend van 24 en 25 september nodigt Radio 1 iedereen uit om Brussel te herontdekken. "Wij kamperen een week lang met BEL10 in hartje Brussel. We willen iedereen uitnodigen om Brussel, dat met de aanslagen van 22 maart in het hart werd getroffen, dat weekend te herontdekken."

Samen met Visit.Brussels worden allerlei activiteiten georganiseerd. "Je kan wandelen, fietsen en joggen. Allemaal in het teken van de thema's van BEL10", zegt Joos die zelf al een goedgevuld programma heeft uitgestippeld.

Meer info vind je op de website van Radio 1.