Opnieuw Twitteraccounts van politici gehackt

Na Joke Schauvliege enkele dagen geleden zijn opnieuw enkele CD&V-politici het slachtoffer geworden van een hacker. Op de accounts van Raf Terwingen en Peter Van Rompuy verschenen vandaag enkele bizarre berichten. Ook Europees parlementslid voor N-VA Anneleen Van Bossuyt werd geviseerd.

"Deze leugens kan ik niet meer aanvaarden! @de_NVA liegt tegen de Belgische inwoners", reageerde Anneleen Van Bossuyt gisteren met een fors verouderde foto van Bart De Wever op een tweet die zogezegd vanuit het algemene N-VA-account was verstuurd.

De hackers wilden met hun tweet duidelijk de Vlaams-nationalisten in een slecht daglicht stellen, met het account van Van Bossuyt als nietsvermoedende boodschapper.

Na Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege enkele dagen geleden vielen vandaag nog enkele andere christendemocraten ten prooi aan de hacker(s). Want ook bij CD&V-fractieleider en burgemeester van Maasmechelen Raf Terwingen stonden rare dingen te lezen.

"Dit kan niet meer! CD&V die bezig is met vuile zaakjes... En dat willen ze dan geheim houden, neen!", verscheen enkele uren geleden. Om de twijfelaars helemaal op het verkeerde been te zetten, stond er ook nog "Mensen, er word hier niemand gehackt. De CD&V is vals en dat is alles."

Bij Vlaams Parlementslid Peter Van Rompuy stond dan weer "@cdenv Het is duidelijk dat jullie bedriegers zijn! Hoe moet het nu verder? Vertel dat maar eens."

Wie de tweets verstuurd heeft, is niet duidelijk. Wel dat de hackers de regeringspartijen in het ootje willen nemen. Het is dan ook wachten op de eerstvolgende gehackte tweet vanuit een Open VLD-account.