Politie verspreidt robotfoto verdachte ontvoering Willebroek

Het parket heeft een robotfoto verspreid van de vermoedelijke dader van een ontvoering maandag in het centrum van Willebroek. Een meisje van 14 werd er overmeesterd door een man die een zak over haar hoofd had getrokken. De verdachte is ongeveer 40 jaar oud, heeft blonde dreadlocks en een kleine sik en een snor. De man sprak met een Vlaams accent.

Het meisje wandelde maandag rond 16.30 uur de Kapelleboslaan in toen ze er overmeesterd werd door een man die een zak over haar hoofd had getrokken.

"Ik was net uit de lijnbus gestapt", getuigde ze op Radio 2. "Eerst dacht ik dat het een normale man was die pakjes kwam leveren, maar opeens liep hij achter me aan, deed een zak over mijn hoofd en sleurde me mee in zijn wagen."

Openstaande brug

Ze werd door de man in een zwarte auto geduwd, die in het begin van de straat geparkeerd stond. "Geen paniek, er gaat niets gebeuren", zou de man tegen haar gezegd hebben.

Op de Boomstesteenweg kon het meisje de zak losmaken ter hoogte van het kruispunt met de Hoeikensstraat en de auto ontvluchten. Op die plek stond een brug open, waardoor de man moest stoppen. Het meisje had ook geluk dat de deuren van de auto niet op slot waren.

"Ik ben toen meteen weggelopen, helemaal tot aan mijn huis." De dader reed verder de Hoeikensstraat in in de richting van de Appeldonkstraat.

Het meisje werd gisteren onderzocht in het ziekenhuis, maar bleek helemaal in orde te zijn. Vandaag ging ze voor een tweede keer naar het politiebureau van Mechelen om een robotfoto van de dader te laten tekenen.

Beschrijving dader

De dader is ongeveer 40 jaar oud, 1,70 meter lang en normaal gebouwd. Hij heeft blonde dreadlocks in een staart tot op de rug. Hij spreekt met een Vlaams accent en heeft een kleine sik en een lichte snor.

Op het ogenblik van de feiten droeg hij een lichtblauwe jeansbroek, groene lage schoenen van het merk All Stars en een wit T-shirt.

Het voertuig is klein en zwart, waarschijnlijk een bestelwagen, met een achterbank en zwarte zetels. Het gaat over een oud model dat vuil was, met schuifdeuren en een groen geurboompje aan de spiegel.

Getuigen

Indien u over informatie in verband met deze ontvoering beschikt, gelieve contact op te nemen met de politie op het gratis nummer 0800 30 300 of via email: opsporingen@police.belgium.eu.