Slotfilm "Souvenir" brengt Isabelle Huppert voor tweede keer naar Gent

"Souvenir", de tweede langspeelfilm van de Belgische regisseur Bavo Defurne, wordt de slotfilm van het 43e Film Fest Gent. Hoofdrolspeelster Isabelle Huppert zal voor de tweede keer te gast zijn op het filmfestival.

In "Souvenir" speelt Huppert een vergeten zangeres die zich aan een comeback waagt. "De film gaat over hoop en zelfrealisatie, dat is waarom ik de film heb willen maken. Het leven biedt ons nu en dan oprecht geluk aan, we moeten er enkel voor openstaan en het snel vastgrijpen als het langskomt, net zoals het personage van Isabelle Huppert in de film doet", zegt Defurne.

"Souvenir" is de tweede film van Defurne, die in 2011 debuteerde met "Noordzee, Texas".

De film ging eerder al in première op het filmfestival van Angoulême en zal zaterdag ook te zien zijn op het filmfestival van Toronto. In Gent zal de film zijn Belgische première beleven. "Film Fest Gent staat voor filmmuziek en ik ben dan ook blij dat de programmatoren gekozen hebben voor deze film, waarin ook de soundtrack van Pink Martini een hoofdrol krijgt. Met "Souvenir" Film Fest Gent mogen afsluiten ervaar ik, na de succesvolle internationale start, als een bijzonder hartelijk welkom voor onze film in België."

De film zal vrijdag 21 oktober worden vertoond, na de uitreiking van de festivalprijzen. Isabelle Huppert zal haar opwachting maken op de rode loper in Gent. In 2011 was ze al eens te gast, toen ze de film "Mon pire cauchemar" kwam voorstellen, een komedie met Benoît Poelvoorde.