Twee wijkagenten aangevallen met mes in Molenbeek

Rond 14.45 uur zijn in het Bonneviepark in Molenbeek twee agenten neergestoken met een mes. Dankzij hun kogelwerende vesten is niemand gewond geraakt. Volgens het Brusselse parket zijn er momenteel geen aanwijzingen dat het om een terreurdaad gaat.
archieffoto

De patrouille werd aangesproken door een vrouw die met haar kinderen aan het wandelen was en waarschuwde voor een man met een mes.

De wijkinspecteurs spraken de man aan, maar die ging meteen in de aanval. Eén inspecteur kreeg 7 messteken in de buik. Dankzij zijn kogelwerend vest raakte hij niet gewond. De tweede inspecteur kreeg 1 messteek, ook in het kogelwerend vest. Ook hij raakte niet gewond.

De dader kon op de vlucht slaan, maar werd verderop door een andere patrouille staande gehouden. De dader is nog niet verhoord, over zijn motief is nog geen duidelijkheid.

Volgens Ine Van Wymersch van het Brussels parket is de dader een man van 24 jaar die illegaal in ons land verblijft. "Hij is bekend bij het gerecht voor illegaal verblijf en een aantal diefstallen, maar er is geen dossier bij ons tegen hem voor radicalisering of terrorisme", aldus Van Wymersch.