Arrestaties in Londen in kader van terreurbestrijding

In Londen zijn 2 mannen gearresteerd die verdacht worden van het plannen van een terroristische aanslag. Dat heeft de politie van de Britse hoofdstad bekendgemaakt.
Photoshot. All rights reserved.
archieffoto

Het gaat om een man van 19 en één van 20 die gearresteerd werden op een adres in het westen van Londen. Beiden worden verdacht van het plannen van een aanslag, terwijl op één van de twee onder meer ook de verdenking rust terrorisme te financieren.

Er was nog een derde arrestatie. Met name van een negentienjarige man in het zuidoosten van Londen op verdenking van een religieus bezwaard misdrijf dat met een andere zaak verband houdt, aldus de Metropolitan Police.

Alle drie blijven aangehouden.

Volgens de Britse openbare omroep BBC doorzoekt Scotland Yard ook een reeks woningen en voertuigen in Londen en in Thames Valley.