Auto met gasflessen: Franse politie arresteert drie vrouwen

De Franse politie heeft drie vrouwen opgepakt in verband met de auto met zes gasflessen en dieselolie die vorig weekend in de buurt van de Notre-Dame in Parijs was gevonden. Bij de arrestatie raakten een van de vrouwen en een agent gewond.
AFP or licensors
Agenten op wacht voor het huis waar de drie vrouwen zijn opgepakt.

Een speciale politie-eenheid kwam in actie in Boussy-Saint-Antoine, zo'n 30 kilometer ten zuiden van Parijs.

Drie vrouwen werden er aangehouden maar dat liep niet van een leien dakje. Een van de vrouwen ging de agenten met een mes te lijf, waarna de politie het vuur opende. Een agent en de vrouw raakten daarbij gewond.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve zegt dat de drie vrouwen geradicaliseerd waren, en waarschijnlijk gewelddadige acties voorbereidden. Een van de arrestanten is de dochter van de eigenaar van de auto. Zij zou geregistreerd staan als gevaarlijk.

Eergisteren waren in verband met de zaak al een man van 34 - de eigenaar van de auto - en een vrouw van 29 opgepakt. De twee staan allebei bekend als geradicaliseerd en hebben naar verluidt sympathie voor terreurgroep IS. Gisteravond dan is opnieuw een koppel opgepakt.