Minister Crevits leert EHBO-technieken

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) heeft donderdag een EHBO-les bijgewoond in Brugge. Ze deed dat naar aanleiding van het nieuwe boek "Help! Eerste hulp voor iedereen", een uitgave van Rode Kruis-Vlaanderen.

Om de vijf jaar worden de cursussen eerstehulptechnieken aangepast aan de wetenschappelijke vooruitgang. Ook het handboek "Help! Eerste hulp voor iedereen" kreeg een opfrissing. Minister Crevits kreeg als eerste een overzicht van enkele belangrijke veranderingen. Ze ging ook zelf even aan de slag. Rode Kruis-Vlaanderen wil die technieken nu doorgeven aan 40.000 Vlamingen.

Crevits vond het heel leerrijk. Tijdens haar vakantie, deze zomer, werd ze nog gebeten door een kwal. De minister hoopt dan ook dat almaar meer Vlamingen vertrouwd raken met eerste hulp. "Op dit ogenblik kan 1 op de 3 Vlamingen eerste hulp bieden. In Nederland is dat 2 op de 3."

Ongeveer de helft van de scholen gaat aan de slag met EHBO als vakoverschrijdend thema. "Ik ben niet van zin daar een apart vak van te maken. Maar het moet de bedoeling zijn dat iedereen die afstudeert in het zesde middelbaar kennis heeft van EHBO", zegt Crevits.