Nieuwe arrestatie in verband met auto met gasflessen in Parijs

De Franse politie heeft opnieuw een man en een vrouw opgepakt in verband met de vondst van een wagen vol gasflessen in Parijs. Dat meldt het Franse persbureau AFP op basis van een bron bij de politie. De wagen is in de nacht van zaterdag op zondag aangetroffen in de buurt van de Notre-Dame.
AP

Eergisteren zijn een man van 34 - de eigenaar van de auto - en een vrouw van 29 opgepakt. De twee staan allebei bekend als geradicaliseerd en hebben naar verluidt sympathie voor terreurgroep IS. Gisteravond dan is opnieuw een koppel opgepakt. Dat gebeurde op een parking langs de snelweg, niet ver van de stad Orange, in het departement Vaucluse.

De auto, waarin zeven gasflessen lagen, had geen nummerplaten en stond fout geparkeerd in een zijstraat, vlak bij de Notre-Dame. De gasflessen waren niet aangesloten op een ontstekingsmechanisme. Er lagen ook drie jerrycans in de auto.

De Franse justitie neemt de zaak ernstig, na de aanslag in Nice midden juli en de serie jihadistische aanslagen van vorig jaar. Het gerecht is nog op zoek naar de dochter van de eigenaar van de achtergelaten auto. De eigenaar zelf is vrijgelaten.