Nintendo schiet omhoog dankzij Super Mario

Het aandeel van de Japanse computerspelletjesmaker Nintendo, dat bij de start van de zomer nog ontplofte dankzij het succes van Pokemon Go, is vanochtend op de beurs 12 procent hoger gekoerst. De komst van Super Mario naar de app store van Apple zorgt voor de nieuwe koersopstoot.

Het debuut van het spel Super Mario Run op de iPhone en de iPad is voor december. Het is voor het eerst dat het populaire figuurtje beschikbaar wordt voor smartphone-gebruikers. Een basisversie zal gratis kunnen worden gedownload. Om het volledige spel te spelen zal wel moeten betaald worden.

Nintendo is erg laat op de smartphone-trein gesprongen, maar wellicht heeft het planetaire succes van Pokemon Go hen extra aangespoord om vaart te zetten achter hun plannen met mobiele spelletjes.