Oprit geblokkeerd, want eigenares van auto is op vakantie

Toen Katrina Gulabovski uit Sydney, Australië, vorige donderdag met haar auto wilde wegrijden, merkte ze dat een wagen haar oprit blokkeerde. Ze nam daarna eerst contact op met de politie, maar die stuurde haar door naar het stadsbestuur, die haar op zijn beurt weer doorstuurde naar de politie. Het gepingpong tussen beide diensten over wie de verantwoordelijkheid voor het wegslepen moest dragen duurde tot afgelopen dinsdag, toen de wagen uiteindelijk weggesleept werd. En de eigenares van de wagen? Die zat te feesten op Bali.

Vanuit haar vakantieoord verontschuldigde Lora Chevkenova zich intussen, maar voegde er wel aan toe dat niet zij verantwoordelijk was voor het foutief parkeren. "Ik had een late vlucht en vroeg een vriend om me naar de luchthaven te brengen. Daarna liet ik hem de wagen in de nabijheid van de luchthaven parkeren. Maar hij heeft zich duidelijk niet gerealiseerd dat hij mijn wagen op de verkeerde plek parkeerde", aldus de jonge vrouw aan Daily Telegraph. De vrouw keert pas volgende week terug uit vakantie.

In ieder geval zal ze een boete van 75 euro in de bus krijgen en zal ze de kosten van het wegslepen moeten betalen. Door in de straat nabij de luchthaven te parkeren hoopte de vrouw wellicht de hoge parkingkosten daar te vermijden.

lees ook