Premetrostations Astrid en Diamant in Antwerpen ontruimd, 2 mannen opgepakt

In Antwerpen zijn de premetrostations Astrid en Diamant aan het treinstation Antwerpen-Centraal gisteravond een tijdlang ontruimd. De politie pakte er een man op die zich raar gedroeg en een vreemd voorwerp bij zich had. Ook een tweede verdachte werd opgepakt.

Volgens de eerste berichten zou de politie rond 21.30 uur uitgerukt zijn voor een man die zich vreemd gedroeg. Een ooggetuige meldde dat de man verschillende bevelen van de politie negeerde en dat hij ook een vreemd voorwerp bij zich had. Het leek op een drinkbus die afgeplakt was met tape.

Uiteindelijk kon de politie - die massaal en zwaarbewapend op de been was - de verdachte overmeesteren en meenemen voor verhoor. Er is ook een tweede man opgepakt, bevestigt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

Verdacht pakket bleek negatief

De toestand is intussen weer onder controle. Een verdacht pakket dat in de premetrotunnel, vlak bij het Centraal Station, was aangetroffen werd door de ontmijningsdienst DOVO onderzocht maar bleek uiteindelijk onschuldig. Rond 0.30 uur werd de veiligheidszone opgeheven.

De twee premetrostations liggen vlak bij het treinstation Antwerpen-Centraal, maar dat is nooit ontruimd of gesloten geweest.

Beelden van ontruiming Diamant

Er is iets fout gelopen ... | VRT NWS: nieuws

Er is iets fout gelopen ...

Ga verder naar VRTNWS.

Meest gelezen