Vacatures op hoogste peil in vijf jaar tijd

Het aantal vacatures is de voorbije twaalf maanden op het hoogste peil uitgekomen in vijf jaar tijd. Dat blijkt uit de vacaturecijfers van de VDAB. "Er is een groeiend vertrouwen bij de werkgevers", luidt het bij de VDAB.

De VDAB kreeg in augustus 18.559 vacatures binnen, uitzendopdrachten niet meegerekend. Dat is 25,3 procent meer dan augustus vorig jaar. Gecumuleerd over twaalf maanden brengt dat het totale aantal ontvangen vacatures op 210.998, of 25,8 procent meer dan de twaalf maanden voordien. "Het hoogste peil in vijf jaar", aldus de VDAB.

Opvallend is de sterke stijging van het aantal vacatures voor hooggeschoolden in augustus: +53,8 procent in vergelijking met augustus vorig jaar. Sectoren die het goed doen zijn onder meer 'informatica, media en telecom' en de gezondheidszorg.

Het aantal vacatures zit al maanden in stijgende lijn. "De economie blijft aantrekken. Het vertrouwen van de werkgever groeit", verklaart VDAB-woordvoerster Shaireen Aftab de vacatures.