"King of the Belgians" trekt naar Zuid-Korea

De Belgische film "King of the Belgians" van Peter Brosens en Jessica Woodworth is uitgenodigd voor het Internationaal Filmfestival van Busan in Zuid-Korea. De kortfilm "Gerontophobia" van Boris Sverlow gaat er in wereldpremière. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

"King of the Belgians" is afgelopen zaterdag op het Filmfestival van Venetië in première gegaan. Binnenkort is de film van Brosens en Woodworth ook in Zuid-Korea te zien en wel op het Internationaal Filmfestival van Busan.

De film vertelt het verhaal van een fictieve koning der Belgen (Peter Van den Begin) die op staatsbezoek in Turkije is wanneer België plots uiteenvalt. Hij moet zo snel mogelijk naar huis terugkeren om zijn koninkrijk te redden, maar kan dat niet doen omdat een zonnestorm alle telecommunicatie en luchtverkeer verstoort.

In Zuid-Korea wordt "King of the Belgians" opgenomen in het World Cinema programma. Op het eerstvolgende Film Fest Gent krijgt de film zijn Belgische première.

Ook de kortfilm "Gerontophobia" van Boris Sverlow heeft een uitnodiging gekregen om naar Zuid-Korea te gaan. De film van 15 minuten speelt zich af in een utopische maatschappij waar na een mislukt experiment een giftige gaswolk vrijkomt die alles en iedereen op zijn pad veroudert. Een zwangere vrouw zet haar eigen veiligheid en die van de andere geëvacueerden op het spel om haar achtergebleven geliefde te redden.

Uit "Het Journaal" van 03/09/2016: