"Pure angst, maar ik wil nu eenmaal mijn grenzen verleggen"

Beelden die je maag doen omdraaien. Nieuwsmedia kunnen weinig begrip opbrengen bij een stunt van een jongeman die zich op sociale media '8booth' noemt. Hij sprong immers van een rots van ruim 25 meter in het water met een diepte van hooguit 3 meter. Hij voerde die sprong uit aan de kust van Crystal Cove in Californië. Bij zijn sprong wist hij nauwelijks de uitstekende rotspunten te vermijden. Het filmpje, opgenomen door de GoPro van '8booth', is intussen wel een succes op sociale media.

De politie kan alvast niet lachen met het filmpje en vraagt de jongeman zich aan te geven. Er wordt vooral gevreesd voor copycats.

Nieuwszender CBS Los Angeles wist intussen een reactie van ‘8booth’, die liever anoniem blijft, op te tekenen: "Toen ik op het einde schreeuwde, dat was uit pure angst. Zeker en vast. Maar weet je, voor wat het waard is, ik hou ervan om mijn grenzen te verleggen. En ik hou ervan om dat te filmen." Hij beweerde dat hij van deze sprong enkele schrammen op zijn rug overgehouden heeft.

"Velen vinden dat ik een zot ben. Maar weet je, ik vind het zot om de hele dag te zitten niksen in een of ander kantoortje."

lees ook