Airbnb pakt racisten harder aan

Airbnb heeft het gehad met racisten. Omdat zwarten moeilijker aan een kamer raken via het online platform, gaat het gebruikers onder meer vragen een antidiscriminatiecontract te tekenen.

Nadat er al een pak klachten in die richting waren gekomen, liet Airbnb een onderzoek uitvoeren. Daaruit bleek dat zwarte gebruikers effectief gediscrimineerd werden.

"Vooroordelen en discriminatie hebben geen plaats op Airbnb", zegt ceo Brian Chesky nu. "Jammer genoeg hebben we de problemen te traag aangepakt, en dat spijt me", zo schrijft hij in een mail aan de gebruikers.

Airbnb treft een aantal maatregelen. Zo zullen gastheren en -vrouwen hun kamer niet opnieuw kunnen aanbieden als ze weigeren met het argument dat de bewuste datum niet vrij is. Gasten zullen ook kunnen boeken zonder toestemming van de gastheer én alle gebruikers zullen een antidiscriminatie-overeenkomst moeten tekenen.