Bijna 2.000 jongeren dingen naar job als luchtverkeersleider

Bij luchtverkeersleider Belgocontrol hebben de voorbije twee weken bijna 2.000 jongeren (18 tot 25 jaar) zich ingeschreven met het oog op een job als luchtverkeersleider.

Van de deelnemers aan het wervingsexamen kunnen er in december 15 aan hun opleiding tot luchtverkeersleider beginnen. Die opleiding duurt twee tot drie jaar. De aspirant-luchtverkeersleider wordt vanaf de eerste dag betaald.

In het voorjaar van 2017 kunnen nog eens 15 kandidaat-luchtverkeersleiders aan hun opleiding beginnen. Daarvoor wordt er een tweede wervingsexamen georganiseerd.

Het gelijkekansencentrum Unia heeft wel vragen bij de selectieprocedure, want enkel jongeren tussen 18 en 25 konden zich kandidaat stellen. Volgens Belgocontrol mag dat wettelijke gezien. Toch lopen er nog gesprekken met Unia.