COMEET krijgt Cultuurprijs Lokaal Cultuurbeleid 2015

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) heeft de Vlaamse Cultuurprijs voor Lokaal Cultuurbeleid 2015 uitgereikt aan Cultuuroverleg Meetjesland (COMEET). Dat gebeurde tijdens de lancering van Cultuurconnect in Brussel.

COMEET is een cultuurdienst en projectvereniging voor 14 gemeenten in het Meetjesland. Het samenwerkingsverband werkt rond bibliotheken, erfgoed, lokaal cultuurbeleid en podia. De voorbije 12 jaar leidde COMEET tot groeiend cultuuroverleg in de regio.

De jury geeft de organisatie de Vlaamse Cultuurprijs Lokaal Cultuurbeleid 2015 omdat ze de de regionale samenwerkingsverbanden als model voor lokaal cultuurbeleid onder de aandacht brengen. Vooral kleinere entiteiten hebben baat bij een inspirerende regionale samenwerking. Een goed samenwerkingsverband toont waar lokaal cultuurbeleid in kleinere gemeenten kan voor staan.

COMEET brengt op regelmatige basis vrijwilligers en vaklui uit de cultuursector uit het Meetjesland samen om kennis en ervaring uit te wisselen. Vorming en ontmoeting versterken hun rol. COMEET initieert ook projecten en informeert over het cultuur- en vrijetijdsaanbod in eigen streek.

Meest gelezen