Die Antwoord zet er in 2017 een punt achter

Die Antwoord, de Zuid-Afrikaanse rave-rappers, zet er in 2017 een punt achter. De band had altijd gezegd dat ze vijf albums zouden uitbrengen en dan zouden "verdwijnen" en dat lijkt nu waarheid te worden.
Chris Stessens
Die Antwoord op Pukkelpop 2016.

In een interview met Exclaim! bevestigt Ninja dat de groep officieel uit elkaar gaat in september 2017. "Op die dag sterft Die Antwoord. Dan is het allemaal voorbij. Ik heb daar een mooi gevoel bij. Ik ben niet bang voor het einde. Ik ben een Ninja. Ik ben niet bang voor de dood."

Voor het zover is zullen Ninja en Yolandi Visser nog aan een groot kunstproject voor het Cape Town's Museum of Contemporary Modern Art Africa werken. Ze zullen ook nog een film uitbrengen die als een terugblik op hun carrière kan dienen: "South African Ninja". Aan de film wordt al tien jaar gewerkt. "We zijn eraan begonnen voor Die Antwoord bestond. Het is onze bron waaruit we drinken, de achtergrond voor al onze ideeën."

Het vierde Die Antwoord-album "Mount Ninji and Da Nice Time Kid" komt op 16 september uit. Details over het vijfde album en het kunstproject blijven voorlopig geheim. Die Antwoord stond deze zomer nog op het hoofdpodium op Pukkelpop en is vooral bekend van het nummer "I fink U freeky".