Meer passagiers dan vorig jaar voor Brussels Airlines

Brussels Airlines heeft de passagiersdip weggewerkt die werd veroorzaakt door de aanslagen van 22 maart. Van januari tot en met augustus vervoerde de luchtvaartmaatschappij immers meer passagiers dan in dezelfde periode vorig jaar.

Brussels Airlines maakte vandaag de cijfers voor augustus bekend. De maatschappij vervoerde 743.750 passagiers, 4,6 procent meer dan in augustus 2015. "Vooral populair waren de zonbestemmingen in Spanje, Portugal, Italië, Griekenland en Frankrijk", luidde het in een persbericht.

Symbolisch belangrijk is dat de maatschappij nu opnieuw méér passagiers heeft vervoerd dan vorig jaar. Volgens berekeningen van persagentschap Belga vervoerde ze tijdens de eerste acht maanden van dit jaar 4,95 miljoen passagiers, tegen 4,93 miljoen in dezelfde periode in 2015. In juli was er nog een kleine achterstand.

De passagiersdaling die Brussels Airlines moest slikken na de aanslagen - met beduidend minder reizigers in maart en april - is dus weggewerkt.