Nic Balthazar en Kevin Janssens onthullen ster in Oostende

In Oostende hebben Nic Balthazar en "Master" Kevin Janssens hun ster op de Walk of Fame op de dijk onthuld. Vanavond is de 10e editie van het Filmfestival er gestart met de feestelijke première van "Everybody happy", de nieuwe film van Nic Balthazar, in het Casino-Kursaal.
Pieter Clicteur

Peter Van den Begin speelt in de film een stand-upcomedian die aan de rand van een burn-out staat. "Misschien staan we allemaal op die rand", legt Nic Balthazar uit. "We laten ons opnaaien in die prestatiemaatschappij. De film gaat niet over het medische gegeven van in de lappenmand liggen, maar vooral over hoe we dit kunnen voorkomen, hoe we mensen ervan kunnen redden. In Vlaanderen is 1 op de 4 mensen zwaar ongelukkig, 700.000 mensen zitten met zware psychische problemen."

Zelf is Balthazar uiteraard erg gelukkig dat zijn film gekozen werd als openingsfilm. "Oostende trekt al 10 jaar de Vlaamse kaart en heeft de Vlaamse cinema ook sterker gemaakt. We zijn niet meer Cannes aan het spelen. Als je die sterren daar ziet liggen: Matthias Schoenaerts, Veerle Baetens, Barbara Sarafian. Zo maak je een filmcultuur. Hier voor 1.900 mensen in première mogen gaan, dat is iets om happy van te worden." 

"Everybody happy" (foto hieronder: cast) won eerder deze week nog de prijs voor beste regie in Montréal en komt op 28 september uit. Volgende vrijdag worden in Oostende de Ensors uitgereikt.

Jonas Roosens

Op de rode loper in Oostende liep ook heel wat bekend volk vanavond. Op deze foto ziet u onder anderen "Thuis"-actrices Moora Vander Veken (tweede van links) en Joy Anna Thielemans (tweede van rechts).

Jonas Roosens
Jonas Roosens