Zeker vier doden bij treinongeluk in Noord-Spanje

In O Porriño, in de Noord-Spaanse regio Galicië, zijn zeker vier doden gevallen bij een treinongeluk. De trein was onderweg van Vigo, in het noordoosten van het land, naar de Portugese stad Valenca do Minho toen hij door een nog onbekende oorzaak ontspoorde. Bij het ongeluk zijn ook verschillende mensen gewond geraakt.
AFP or licensors

Bij de dodelijke slachtoffers zou het gaan om de Portugese treinbestuurder en de Spaanse kaartjescontroleur, een van de twee andere slachtoffers overleed aan haar verwondingen in het ziekenhuis. Er vielen ook 47 gewonden.

De trein van de Portugese spoormaatschappij Comboios had 63 passagiers aan boord en was op weg van de Spaanse kuststad Vigo naar de Portugese havenstad Porto. Door een nog onbekende oorzaak ontspoorde de trein op ongeveer 200 meter voor het station van O Porriño.

Volgens de eerste vaststellingen zou de trein in een bocht een brug geraakt hebben en daarna tot stilstand zijn gekomen tegen een metalen mast. Het eerste van de drie rijtuigen werd daarbij verdraaid. De Spaanse spoorbeheerder Adif opende al een onderzoek naar het ongeval. De betrokken spoorlijn wordt sinds 2011 door Comboios samen met de Spaans maatschappij Renfe uitgebaat.

Drie jaar geleden vielen in dezelfde regio, in de buurt van Santiago de Compostella, 80 doden en 144 gewonden toen een trein afkomstig uit Madrid met een hoge snelheid ontspoorde en op een muur inreed. Het is nog steeds het zwaarste treinongeluk in de Spaanse geschiedenis.

AFP or licensors