23 doden bij brand in fabriek in Bangladesh

Bij een enorme brand in een verpakkingsfabriek in Bangladesh zijn zeker 23 mensen om het leven gekomen. Een ontplofte ketel ligt aan de oorzaak van de brand.
AFP or licensors

De verpakkingsfabriek Tampaco Foils ligt op zo'n 20 kilometer ten noorden van Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. Minstens 23  mensen kwamen om het leven en er zouden ook 24 gewonden zijn gevallen. Lokale televisiestations hebben het over ongeveer 50 gewonden.

Volgens de politie waren er op het moment van de brand een honderdtal mensen aan het werk in het gebouw van vier verdiepingen. Een deel van het gebouw is ingestort door de explosie en de daaropvolgende brand.

De veiligheid van fabrieken laat in Bangladesh vaak te wensen over. Er gebeuren dan ook geregeld ongelukken. In 2013 vielen meer dan 1.000 doden toen het commercieel complex Rana Plaza met verschillende fabrieken en kantoren instortte. Een jaar eerder waren ook al 112 arbeiders omgekomen bij een brand in een fabriek. Bangladesh is één van de belangrijkste producenten van textiel en kleding.