4 flitspalen op afstand van 6 kilometer op E17

Op de E17 in Kortrijk, in de richting van de Franse grens, komen nog deze maand 4 vaste flitspalen op een afstand van amper 6 kilometer. Een plek waar de afgelopen maanden menig ongeval is gebeurd.

De 4 flitspalen komen in Kortriijk-Oost, aan de verkeerswisselaar van het Ei, ter hoogte van het tankstation in Marke en ten slotte ook in Aalbeke.

De afgelopen maanden gebeurden op dat traject verschillende zware ongevallen met doden en gewonden, vaak in de files die er staan als gevolg van de grenscontroles in Rekkem.

De vaste palen komen in de plaats van de mobiele superflitspaal die nu ter hoogte van Kortrijk-Oost staat. Sinds die er staat, gebeurden er geen dodelijke ongevallen meer. De politie stelde wel vast dat heel wat bestuurders hun snelheid weer opdrijven eens ze de superflitspaal zijn gepasseerd. Daarom dus vier vaste palen op een vrij korte afstand.

Flitsmarathon begin oktober

Nog meer flitsnieuws. Begin oktober volgt er een nieuwe flitsmarathon, van maandag 3 oktober om 6 uur tot dinsdag 4 oktober om 6 uur. Waar de controles zullen plaatsvinden, is nog niet duidelijk.

Het is al de zesde flitsmarathon. Bij de vorige editie, in april, stelde de politie meer dan 32.000 snelheidsovertredingen vast.