Twee tieners gewond na gastontploffing in woning

In Beveren-Leie, een deelgemeente van Waregem, zijn twee tieners gewond geraakt door een gasontploffing in een woning. Door de ontploffing raakte het huis zwaar beschadigd aan de voor- en de achtergevel.

Twee kinderen van het gezin liepen brandwonden op en zijn naar het ziekenhuis overgebracht. De alleenstaande vader en een andere ongedeerde zoon kunnen voorlopig bij familie terecht. Ze kunnen ook op een crisiswoning van de stad rekenen indien nodig.

Een deskundige van het Kortrijkse parket zal de precieze oorzaak van de ontploffing achterhalen. Mogelijk is die veroorzaakt door opgehoopt gas in de kelder, afkomstig van gasflessen in de achtertuin. 

Glas en rolluiken werden tot op de straat gekatapulteerd. De woning is onbewoonbaar. De woningen van de buren bleven gevrijwaard.