Vastgereden terreinwagen uit de premetro weghalen kost 22.000 euro

De eigenaar van de terreinwagen die op 22 februari dit jaar dronken de Brusselse premetro was ingereden, krijgt een fikse factuur in de bus. De takelkosten komen uit op ongeveer 22.000 euro. Dat schrijft La Dernière Heure. De MIVB gaat een regeling treffen met de verzekering van de man.

Je terreinwagen in de premetro vastrijden gaat sneller dan hem er opnieuw uithalen. Dat weet intussen ook de eigenaar van een Range Rover, die begin dit jaar een tunnel van Brusselse premetro was ingereden. Hij stuurde zijn auto op 22 februari de sporen op aan halte Albert. En het avontuur eindigde pas vier haltes verder ter hoogte van het Zuidstation. De takeldiensten hadden vijf uur nodig om het wrak weg te halen.

Als een tram

De terreinwagen was te groot en te zwaar om een rollend platform te gebruiken en werd naar het station Lemonnier gesleept, zoals dat ook zou gebeuren met een defecte tram. Na het incident had de MIVB al gezegd dat het een gepeperde rekening zou worden.

Het finale bedrag is dus vastgesteld op 22.000 euro. De berekening is gebaseerd op het type voertuig dat vastzat, de duur van het vastzitten en de kosten voor het omleiden van de trams. Er is ook schade aan de infrastructuur. De MIVB gaat een regeling treffen met de verzekering van de man.