"Souvenir" in première gegaan op festival van Toronto

Op het filmfestival van Toronto is "Souvenir" in wereldpremière gegaan, de nieuwe film van de Vlaamse regisseur Bavo Defurne. "Souvenir" is de slotfilm van Film Fest Gent in oktober. Wanneer de film in ons land in de zalen komt, is nog niet bekend.
Yves Verbraeken (producer), Isabelle Huppert en Bavo Defurne op de rode loper in Toronto.

In "Souvenir" vertolkt Isabelle Huppert de rol van Liliane. Onder de artiestennaam Laura was ze ooit een showbizzbelofte en Eurovisiesongzangeres. Na geproefd te hebben van internationaal succes, werkt de vergeten vedette nu in een vleeswarenfabriek. Tot ze Jean ontmoet, een tijdelijke werkkracht en tweeëntwintigjarige boksbelofte, die haar wil overhalen terug te vechten en haar verloren aura te herwinnen.

"Souvenir" is een Belgisch-Frans-Luxemburgse coproductie. Het is de tweede film van Bavo Duferne, na "Noordzee, Texas" uit 2011.