Clinton verlaat 9/11-plechtigheid omdat ze "het te warm krijgt"

De Democratische presidentskandidate Hillary Clinton heeft de herdenkingsplechtigheid voor de slachtoffers van de aanslagen van 11 september 2001 in New York voortijdig verlaten omdat ze het te warm kreeg. Dat meldt haar campagneteam. Eerder hadden enkele Amerikaanse media gemeld dat ze een "medisch probleem" had. Clinton zelf heeft intussen al weer met journalisten gepraat en hen gezegd dat ze zich prima voelt.

Nieuwszender Fox en de website van New York Post meldden vanmiddag dat Clinton de plechtigheid voortijdig had verlaten wegens "een medisch probleem". Een ooggetuige had volgens Fox News gezien dat ze mogelijk was flauwgevallen en dat ze door haar veiligheidsagenten in een bestelwagen werd geholpen.

Het persagentschap AP verspreidde een foto waarop te zien is dat Hillary Clinton wordt begeleid als ze de plechtigheid in New York verlaat. Uit de foto valt niet op te maken dat Clinton een medisch probleem heeft. Even later zijn wel beelden opgedoken waarop te zien is dat Clinton niet erg vast op haar benen staat op het moment dat ze in een bestelwagen wordt geholpen.

Op de websites van CNN, The New York Times of The Washington Post werd aanvankelijk niets over het incident gemeld. Nu meldt het campagneteam van Clinton dat ze uitrust op het appartement van haar dochter Chelsea en dat ze aan de beterhand is. Clinton zou last van de warmte hebben gekregen. In New York is het vandaag 28 graden warm.

Intussen heeft Clinton het appartement van haar dochter weer verlaten. "I'm feeling great" ("Ik voel me prima", nvdr.), vertelde ze aan de journalisten die haar buiten stonden op te wachten.

De "malaise" van Clinton dreigt haar Republikeinse tegenstander Donald Trump een troef in handen te geven: Trump bazuint al een tijdje rond dat Hillary Clinton met een medisch probleem kampt. Hoestbuien van Clinton tijdens haar verkiezingscampagnes leken dat te benadrukken.