Vernieuwende VRT-projecten bekroond op mediabeurs in Amsterdam

Live IP, een gezamenlijk project van VRT en de Europese Omroeporganisatie EBU, heeft op de IBC-beurs voor mediaprofessionals in Amsterdam de Innovation Award for Content Creation gewonnen. Live IP is het eerste liveproductiesysteem dat volledig draait op IP en IT-technologie. Ook de Ketnet-app viel in de prijzen.

Live IP werd deze zomer voor het eerst gebruikt in het live ochtendprogramma over het EK Voetbal op Ketnet. Het is al de tweede bekroning voor het project. In juni won Live IP al de EBU Award for technology and Information.

Felix Poulin (Senior Project Manager bij EBU), Michel De Wolf (directeur van D.W.E.S.A.M.) en Mick De Valck (Algemeen directeur Technologie en Operaties van VRT), namen de prijs vanavond in ontvangst in Amsterdam.

Zilver voor Ketnet-app

Ook de Ketnet-app viel in de prijzen in Amsterdam. De app, gemaakt in samenwerking met het Gentse productiebedrijf Small Town Heroes, haalde de tweede plaats in de categorie Content Management.

De Ketnet-app bestaat voor twee doelgroepen: een voor kinderen tot zes jaar, en een voor kinderen ouder dan zes jaar. De apps zijn niet alleen toegankelijk voor kinderen maar ook voor ouders. Dit past in het globale Ketnet-aanbod om er als Ketnet voor alle kinderen te zijn, in elke fase van hun ontwikkeling en met een 360°-aanbod, op elk relevant platform: televisie, online, met evenementen op locatie,...

Meest gelezen