"Ja, ik wil graag Helmut Lotti zijn"

Zanger Helmut Lotti wil opnieuw internationaal in de schijnwerpers staan. Na zeven jaar afwezigheid plant hij een comebacktournee in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. "The combeback tour" zal voorafgegaan worden door "The comeback album". Dat schrijft Het Belang van Limburg.

Lotti heeft een platencontract getekend met RCA Deutschland en wil zo de Duitstalige markt wil veroveren. Vrijdag komt zijn eerste single uit bij onze oosterburen, het zelfgeschreven nummer "Faith, hope and love". Op 21 oktober volgt dan het album. De Duitse comebackplaat heeft als basis het album "Faith, hope and love" dat vorig jaar in België uitkwam, aangevuld met nieuwe nummers. Vanaf 27 april kunnen de Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse fans hem ook weer live aan het werk zien.

Lotti brak in 1995 internationaal door met zijn "Helmut goes classic"-albums, maar sloeg de laatste jaren een andere weg in.

Nu is hij er opnieuw klaar voor om in de schijnwerpers te staan, laat hij weten. "Op zich ging alles goed", schrijft hij aan zijn Duitstalige fans. "Ik voelde me fysiek in orde, maar ik vroeg me af: Is dit het nu? Wilde ik wel nog Helmut Lotti zijn? Het heeft lang geduurd, maar het begon weer te kriebelen. Ik miste het podium. En ja, ik wilde graag Helmut Lotti zijn."

Meest gelezen