Mayte, ex van Prince, schrijft boek over hun liefde

Mayte Garcia, ex-vrouw van Prince, gaat een boek schrijven over haar leven met hem. "The most beautiful" zal het heten, een verwijzing naar het liedje "The most beautiful girl in the world", dat Prince schreef over Mayte. Zelf omschrijft ze het als "intieme memoires".

Mayte Garcia ontmoette Prince toen ze amper 16 was. Haar moeder had hem een video gestuurd van de buikdansende Mayte. Twee jaar later danste ze mee op het podium en werden ze een koppel. Ze trouwden in 1996, op Valentijnsdag.

"We voelden ons op een zeldzame, bijna buitenaardse manier verbonden", zegt ze over haar relatie met Prince. "Ik wil onze liefdesgeschiedenis met al zijn hoogtes en laagtes delen, want deze man maakt nog altijd deel uit van mijn familie en zal dat altijd doen". Prince en Mayte gingen in 2000 uit elkaar. De dood van hun pasgeboren baby en een daaropvolgende miskraam hadden hen uit elkaar gedreven.

Prince was kort voor zijn dood zelf bezig met zijn memoires. Of dat boek al ver gevorderd was, en of het ooit nog zal verschijnen, is niet bekend.

Meest gelezen