Emmy Oost krijgt Vlaamse Cultuurprijs Film

Tijdens het Filmfestival van Oostende heeft filmproducer Emmy Oost de Vlaamse Cultuurprijs Film gekregen. "Of het nu gaat over documentaires of fictiefilms, Emmy Oost heeft een neus voor projecten van eigenzinnige filmmakers met politiek of sociaal geëngageerde onderwerpen", vindt de jury.

Emmy Oost richtte in 2008 haar eigen productiehuis Cassette for Timescapes op. Ze is ook mede-oprichter van iDROPS, een platform voor digitale innovatie in de culturele en creatieve industrieën en in de sociale sector.

Met Cassette for Timescapes produceert Oost politiek of sociaal geëngageerde films met een innovatieve visie. Ze produceerde al verschillende films over migratie: "Problemski Hotel", "No man is an island" en "The invisible city / Kakuma (2016).

“Deze drie films zijn conceptueel met elkaar verbonden en voeren de kijker mee in de verschillende stadia van de tocht die vluchtelingen afleggen: vertrekken vanuit Afrika ("Invisible city / Kakuma") om via Lampedusa ("No man is an island") in Europa te belanden ("Problemski Hotel"). Dit is minder toevallig dan het lijkt,” zegt de jury.

Emmy Oost draagt haar prijs op aan de eigenzinnige filmmakers die maatschappelijke vraagstukken aankaarten. "In het bijzonder aan Lieven Corthouts (de maker van "Invisible city / Kakuma") en zijn app die vluchtelingenkinderen herenigt met hun ouders."

Meest gelezen