Premier Michel lacht met Donald Trump in New York

Premier Charles Michel (MR) heeft in zijn toespraak voor de Belgisch-Amerikaanse Kamer van Koophandel in New York met een kwinkslag verwezen naar de uitspraak van Donald Trump dat Brussel een hellegat is geworden. De Republikeinse presidentskandidaat had dat gezegd na de aanslagen van 22 maart.
Michel tijdens zijn toespraak op de VN-vergadering eerder deze week.

"Dames en heren. Ik vergeet steeds zijn naam, maar er is een presidentskandidaat die Brussel een hellegat genoemd heeft. Hij wou erbij zijn vanavond maar we hebben zijn uitnodiging ingetrokken", zo begon Michel zijn speech, die vooral bedoeld was om investeerders naar België te lokken. "Brussel is veel dingen, maar het is voornamelijk een internationale hub van de derde meest geglobaliseerde economie ter wereld", aldus de premier.

Michel noemde Trump dus niet bij naam, maar liet wel duidelijk verstaan dat hij niet ingenomen was met de uitspraak van de Amerikaanse presidentskandidaat. Op de bijeenkomst waren veel Belgische zakenmensen aanwezig die actief zijn in de VS, samen met Amerikaanse zakenmensen die een band met België hebben. Michel is in New York omdat daar eerder deze week een Algemene Vergadering was van de VN.

Meest gelezen