Spetterende kick-offshow geeft voorproefje van het najaar op Ketnet

Ketnetters mogen zich verheugen op een spannende televisieherfst. Dat bleek vanmorgen tijdens de grote Ketnet kick-off show waarin wrappers Sander Gillis en Charlotte Leysen alle Ketnetgezichten van het najaar op bezoek kregen. Zo kwam Kristel Verbeke vertellen over haar nieuwe programma "Generatie K" en werd een van de hoofdrollen in de nieuwe Ketnet Musical "Unidamu" voorgesteld. De show eindigde met een swingend optreden van de KetnetBand.

Vanaf maandag 7 november is Kristel Verbeke zes weken lang te zien in "Generatie K", een programma voor kinderen, maar vooral voor kinderrechten. De programmamakers willen kinderen doen nadenken en hen helpen om hun eigen mening te vormen. In "Generatie K" komen enkele straffe kinderen aan bod die, ondanks hun moeilijke situatie, er het beste proberen van te maken. Er wordt ook getest hoe kinderen reageren in enkele herkenbare situaties.

© VRT - Lies Willaert

Gloednieuwe Ketnet Musical

Dit jaar is er al voor de derde keer Ketnet Musical met de kersverse musical "Unidamu", een afkorting van "Universum van dans en muziek". Dat is een mysterieus fantasy-verhaal waarin alle muziek uit de gewone wereld verdwijnt naar Unidamu, een wonderlijke plek waar je moet geweest zijn om het te geloven. Centraal staat de kleine Max die in die wereld belandt en de muziek opnieuw naar de gewone wereld wil krijgen. De musical wordt een mix van nummers uit het Studio 100- en Ketnet-repertoire.

Ketnetters komen vanaf maandag 10 oktober in verschillende afleveringen te weten wie de cast wordt. Later dit najaar ontdekken ze dan tijdens tv-shows - gepresenteerd door Tatyana Beloy en Thomas Van Achteren - wie welke sprekende rol mag vertolken. Sien Wynants (foto onder) had vanochtend groot nieuws: zij is één van de volwassen hoofdrollen en vertolkt de rol van de juf van fysica, Monica.

De eerste week van het gamingprogramma "Boeva & the games" zit er intussen op. Maar ook de komende vijf weken verdiept William Boeva zich van maandag tot donderdag nog verder in de wereld van de games en gaat hij onder meer op bezoek bij game-ontwikkelaars, neemt hij het op tegen BV's in hún specialiteiten en ontdekt hij hoe games gebruikt worden in een ziekenhuisomgeving.

Mega Mindy verjaardagsweekend op 1 en 2 oktober

Ketnet viert volgend weekend ook 10 jaar Mega Mindy. Zaterdag zijn naast twee afleveringen ook de film "Mega Mindy en het zwarte kristal" en de special "Mega Mindy, reis in de tijd" te zien. Zondag kunnen Ketnetters genieten van de film "Mega Mindy en de snoepbaron" en de special "Mega Mindy en de dolfijnendiefstal".

Fictiereeksen

Ook enkele vaste fictiewaarden keren dit najaar terug. Het tweede seizoen van "Nachtwacht" begon vanmorgen al. "Nachtwacht" (foto) is een fictiereeks over drie tieners met bovennatuurlijke krachten die in het ogenschijnlijk stille dorpje Schermeer de strijd aanbinden met allerlei kwade wezens uit de onderwereld. De drie tieners zien er op het eerste gezicht doodgewoon uit, maar eigenlijk zijn ze zelf ook mythische wezens.

Het derde seizoen van "Ghost Rockers" start vanaf maandag 17 oktober. "Ghost Rockers" is een mysterieuze fictiereeks over vijf tieners met grote dromen die de kans van hun leven krijgen: een plaatsje op de DAM Academie, een hippe artiestenschool waar al vele sterren zijn geboren.

Het vierde en laatste seizoen van de reeks "D5R" start maandag 14 november. "D5R" is een realistische fictiereeks die het leven volgt van vijf tieners die elkaar kennen van school, maar ook daarbuiten goed bevriend zijn. Ze beleven veel plezier, maar worden ook geconfronteerd met moeilijke momenten, problemen en tegenslagen.

Vaste waarden

Natuurlijk krijgen ook de vaste waarden ruim de aandacht op Ketnet. De dagelijkse afspraken met de "Ketnet-Wrap" en "Karrewiet" blijven. En elke eerste maandag van de maand gaat het duidingsmagazine "Karrewiet Plus" iets dieper in op een thema dat kinderen aanbelangt.

De weekendochtenden zijn ook dit najaar niet te missen met de ochtendshows "Ketnet Swipe" op zaterdag en "Kingsize Live" op zondag.

Petnet en Ketnet-Koekenbak

Ketnet zet zich ook dit najaar weer in voor het goede doel. Zo steunt de jongerenzender voor het tweede jaar op rij "De pet op tegen kanker" van de Liga tegen kanker. Kinderen kunnen een pet kopen en die zelf pimpen. Woensdag 19 oktober wordt Ketnet voor één dag Petnet (foto) en het is de bedoeling dat die dag zo veel mogelijk kinderen met hun pet naar school gaan, om hun leeftijdsgenoten met kanker te laten zien dat ze er niet alleen voor staan.

De week voor Kerstmis is er de Ketnet-Koekenbak tijdens de "Warmste week" van Studio Brussel. Ketnet roept scholen op om koekjes te bakken en die te verkopen voor een goed doel naar keuze.

Ketnet komt naar je toe

Maar Ketnetters hoeven ook deze herfst niet de hele tijd voor de televisie te zitten om hun Ketnet-helden te zien. Ketnet komt letterlijk naar hen toe met verschillende evenementen.

Zo is er onder meer op zondag 30 oktober al het Ketnet game-event in Gent, is er tijdens de herfstvakantie Ketnet Halloween in De Panne en op zaterdag 12 november de intrede van de Sint in Antwerpen.

Meest gelezen