"Alleen maar tranen van geluk bij hun reünie"

Een maand geleden ging een foto van een huilend bejaard koppel viraal. Wolfram en Anita Gottschalk waren 62 jaar getrouwd, maar al 8 maanden leefden ze gescheiden in verschillende rusthuizen, vooral omdat Wolfram dementerend was en speciale zorgen nodig had. Kleindochter Ashley Baryik publiceerde onder de noemer "De droevigste foto die ik ooit gemaakt heb" de foto van hun afscheid van elkaar, iedere keer als ze na een tocht van 40 minuten elkaar even konden ontmoeten, op Facebook. Alle aandacht die volgde resulteerde nu toch in een oplossing.

"We zullen blijven volhouden tot de oplossing die we willen zich aandient. Nee, stoppen doen we niet!", aldus Baryik in interviews na het viraal gaan van de foto. Een belofte die ze uiteindelijk wist hard te maken. Want eind vorige week werden haar grootouders verenigd in een rusthuis in Surrey, British Columbia (Canada):

Baryik: "Hun reünie betekende tranen van geluk voor iedereen die bij dit verhaal betrokken was. We willen zeker de media bedanken om zoveel gehoor te geven aan dit verhaal en iedereen die de foto gedeeld heeft om zo een discussie hierover te kunnen starten."

Het verhaal van het koppel Gottschalk begon dus met onderstaande foto:

Meest gelezen