"My first highway" trekt ook naar Rome

"My first highway", debuut van Kevin Meul, krijgt zijn internationale première op het Internationaal Filmfestival van Rome. De film wordt vertoond in de Alice nella città-competitie, die wordt beoordeeld door een jongerenjury. Nog voor Rome gaat de film bij ons in wereldpremière op het Film Fest Gent.

"My first highway" vertelt het verhaal van de 16-jarige Benjamin die tijdens de jaarlijkse familievakantie in Spanje verliefd wordt op een Vlaams meisje dat er samen met haar moeder een supermarkt uitbaat. De hoofdrol wordt vertolkt door Aäron Roggeman als Benjamin. Andere rollen zijn er voor Romy Louise Lauwers, Natali Broods, Mathias Sercu, Charlie Vanhoof, Joana Vilapuig en Ruth Becquart.

Kevin Meul, die eerder ook al opviel met korte films als "Het bijzondere leven van Rocky De Vlaeminck" en "Cadet", schreef het scenario voor "My first highway", dat meteen ook zijn speelfilmdebuut is. De film is één van de 12 internationale titels geselecteerd voor de Young Adult Competitie van Alice nella città, die zich toespitst op films voor kinderen en jongeren. Een jury van zo'n 30 jongens en meisjes tussen 14 en 18 jaar zal de films beoordelen.

Meest gelezen