Burgemeester van Charlotte heft avondklok op

In de Amerikaanse stad Charlotte (North Carolina) heeft de burgemeester de avondklok opgeheven. Vorige week had de politie er een zwarte man doodgeschoten en dat veroorzaakte veel onrust.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.
archieffoto

"Burgemeester Jennifer Roberts en de voorzitter van de raad van County Commissioners Trevor M. Fuller kondigen aan dat de stad Charlotte met onmiddellijke ingang de avondklok opheft", klinkt het in een mededeling. "Burgemeester Roberts blijft de gemeenschap aansporen om samen te komen en haar samenhorigheid uit te drukken op een vreedzame en wettelijke manier."

De stad had vrijdag een avondklok ingesteld van middernacht tot 6 uur, nadat bij rellen verschillende mensen gewond waren geraakt. De rellen waren uitgebroken tijdens manifestaties tegen politiegeweld. Na het instellen van de avondklok gingen de protesten voort, maar ze verliepen grotendeels rustig.

De manifestaties begonnen donderdag na de dood van een zwarte man op 20 september. Hij werd doodgeschoten door de politie omdat hij een wapen bij zich zou hebben gehad en een bedreiging zou hebben gevormd, maar volgens zijn familie en getuigen was de man niet gewapend.

Meest gelezen