Dokter overlijdt twee dagen nadat hij ongeval met vluchtmisdrijf heeft gepleegd

De dokter die zaterdag inreed op een groep wielertoeristen in de Henegouwse gemeente Estaimbourg en nadien vluchtmisdrijf pleegde, is overleden. Dat zegt burgemeester Daniel Senesael van Estaimpuis, waar Estaimbourg een deelgemeente van is. Bij het ongeval vielen zes gewonden.

De man kon al snel na het ongeval gevat worden. Zijn rijbewijs werd ingetrokken voor twee weken, maar na verhoor door de politie kon de man beschikken.

Het parket van Doornik-Bergen zei deze morgen nog dat de man voor de politierechtbank moest verschijnen wegens rijden onder invloed van alcohol, onopzettelijke slagen en verwondingen en vluchtmisdrijf.

"We zijn officieel op de hoogte gesteld van het overlijden van de dokter", zegt Daniel Senesael, de burgemeester van Estaimpuis. Volgens de burgemeester gaat het om "een natuurlijk overlijden". De strafrechtelijke procedure vervalt.

Meest gelezen