Gerecht zoekt 4 verdachten voor moord in maffiastijl in Molenbeek

Het gerecht is op zoek naar vier verdachten voor de dodelijke schietpartij gisteravond in Molenbeek. Een man werd er in ware maffiastijl doodgeschoten door twee mensen op een motor. Het slachtoffer is een 35-jarige man uit Charleroi, die bekend stond voor drugsmisdrijven. Mogelijk gaat het om een afrekening.
Forensische onderzoekers op de plaats van de schietpartij

De 35-jarige man werd doodgeschoten in zijn auto, nabij het Weststation in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek. De daders gebruikten daarvoor automatische geweren.

Na de schietpartij gingen de daders ervan door, maar ze kregen in Anderlecht een ongeval. “Ze hebben toen geprobeerd een carjacking te plegen”, zegt Pierre Geerinckx van het Brusselse parket. “Ze bedreigden de bestuurster met hun vuurwapen, maar ze gingen er uiteindelijk vandoor met een voertuig van twee kompanen die kwamen aangereden. Sindsdien zijn ze spoorloos.”

Alles wijst erop dat het gaat om een afrekening in het criminele milieu. De daders zouden gebruik hebben gemaakt van zware oorlogswapens, maar om welk type wapen het gaat, is nog niet duidelijk. “De verklaringen van de getuigen zijn tegenstrijdig. We wachten het ballistisch onderzoek af om meer duidelijkheid te hebben.”

De twee personen die gisterenavond vlak bij Groot-Bijgaarden werden opgepakt, blijken niets met de zaak te maken te hebben.

Meest gelezen