Jongen van 9 in kritieke toestand na val uit raam

In Bovekerke, in West-Vlaanderen, is een jongen van 9 uit het raam van een vakantiehoeve gevallen. Hij leunde tegen een vliegenraam en dat begaf het. De jongen viel enkele meters lager op een binnenkoer. Hij is in kritieke toestand overgebracht naar het UZ in Gent.

"Tijdens een familieweekend zaten de volwassenen op het terras te genieten. De kinderen waren op de eerste verdieping aan het spelen en de jongen is door het openstaande raam naar beneden gevallen met het vliegenraam op zijn hoofd", legt politiecommissaris Wim Merlevede uit.

De jongen raakte zwaargewond aan zijn hoofd en heeft verschillende breuken opgelopen. Hij werd met de mughelicopter naar het UZ Gent gebracht.

Amper twee weken geleden viel ook een meisje van vier door een vliegenraam in Harelbeke. Zij overleefde de val niet.

Meest gelezen