Ook Disney zou interesse hebben in Twitter

Disney zou een van de geïnteresseerden zijn om Twitter over te nemen. Volgens het Amerikaanse persagentschap Bloomberg bekijkt het entertainmentconcern samen met een financieel adviseur een eventueel overnamebod.

Over een mogelijke overname van Twitter doen al maandenlang  geruchten de ronde. Het bedrijf dat dit jaar zijn tiende verjaardag viert, worstelt met de concurrentie van andere sociale media zoals Facebook en Snapchat en heeft moeite om geld binnen te halen met advertenties. Vorige week raakte bekend dat Twitter serieuze gesprekken zou voeren met kandidaat-overnemers.

Google en softwarebedrijf Salesforce.com zijn in de running, net als een aantal andere, minder bekende technologiebedrijven. Ook Disney bekijkt nu de mogelijkheid om een bod te doen.

Disney zou Twitter kunnen helpen met de verdere ontwikkeling van zijn videostreaming-strategie. Jack Dorsey, een van de oprichters en CEO van Twitter, zit trouwens in de raad van bestuur van Disney.

 

Meest gelezen