Ook New York kan Bowie's kunstcollectie bewonderen

In New York stelt veilinghuis Sotheby's de kunstcollectie van David Bowie tentoon voor ze onder de hamer gaat. De collectie verhuist daarna naar achtereenvolgens Hongkong en Londen, waar ze in november wordt geveild. In Londen was ze afgelopen zomer al tentoongesteld.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

David Bowie, die begin dit jaar overleed, was een groot kunstliefhebber en -verzamelaar. In totaal zullen 350 stukken uit zijn collectie worden geveild. Er staan drie veilingen op het programma: twee met moderne en hedendaagse kunst en een die volledig gewijd is aan postmodern Italiaans design.

Een van de meest waardevolle stukken uit de collectie is het schilderij "Air power" van Jean-Michel Basquiat. Een ander werk, "Head of Gerda Boehm" van Frank Auerbach, inspireerde Bowie bij het componeren. "Zijn interesse voor beeldende kunst paste wellicht in zijn brede belangstelling voor het creatieve proces", meent kunstspecialist Simon Hucker van Sotheby's.

Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Bowie had vooral een grote belangstelling voor hedendaagse Britse kunst. Hij maakte deel uit van de redactie van Modern Painter Magazine en interviewde kunstenaars als Jeff Koons, Damien Hirst en Tracey Emin. Ook als acteur dompelde hij zich graag onder in de kunstwereld. Zo vertolkte hij Andy Warhol in de biopic "Basquiat" van Julian Schnabel uit 1996.

Meest gelezen