Rijke investeerder uit Singapore koopt helft van Rolling Stone

Het bekende Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone komt voor 49 procent in handen van een rijke investeerder uit Singapore. Oprichter en eigenaar Jann Wenner verkoopt bijna de helft van de aandelen aan de 28-jarige Singaporees Kuok Meng Ru, de oprichter van het online muziekplatform BandLab.
AFP or licensors

Het in 1967 opgerichte Rolling Stone is een iconische naam in de muziekwereld dankzij spraakmakende verhalen met en over beroemde muzikanten en politici. Zoals veel tijdschriften wist het blad de afgelopen jaren echter geen goed antwoord te vinden op de opkomst van internet.

Daarnaast kwam de reputatie van Rolling Stone vorig jaar onder vuur te liggen, omdat een verhaal over een groepsverkrachting op een Amerikaanse universiteit grotendeels onwaar bleek te zijn. Het blad verontschuldigde zich uitgebreid, maar heeft af te rekenen met verschillende rechtszaken.

De nieuwe investeerder krijgt geen invloed op de redactionele koers van het tijdschrift. Hij zou de merknaam willen gebruiken voor een nieuw internationaal bedrijf dat concerten en evenementen organiseert en de bijbehorende merchandise verkoopt.

Meest gelezen