Schutter supermarkt Parijs geeft zich over

Op een parking van een supermarkt in de buurt van Parijs zijn twee zwaargewonden gevallen bij een schietpartij. De dader vluchtte weg en verschanste zich een tijd in zijn huis. Wat later gaf hij zich over aan de verzamelde ordetroepen. Het Franse parket gaat voorlopig niet uit van terreur.

Het incident gebeurde in Yvelines, ten westen van Parijs. De dader is een man van in de 60 of 70 die volgens Franse media gekend was voor gewelddadig gedrag. Hij kwam even voor het middaguur aangereden op de parking van de supermarkt en schoot een 46-jarige kassierster en een 73-jarige man neer.

De twee slachtoffers zijn zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Hun toestand is zeer ernstig. De dader is nadien weggevlucht en trok zich terug in zijn huis.

De speciale ordetroepen van de Raid kwamen ter plaatse en startten ook onderhandelingen met de man. Hij gaf zich uiteindelijk over. Agenten zijn nu bezig met het appartement te doorzoeken. Speurders vonden al een wapen in de wagen van de man.

Het is nog onduidelijk wat de motieven van de dader waren, maar volgens het Franse parket gaat het op het eerste gezicht niet om terrorisme. De man zou eerder al amok gemaakt hebben in dezelfde supermarkt.

Meest gelezen