Snapchat lanceert zonnebril waar je mee kan filmen

Snap Inc., de nieuwe naam van het bedrijf achter de populaire app Snapchat, brengt een zonnebril op de markt met ingebouwde camera. Met de Spectacles kan je korte filmpjes maken die automatisch naar Snapchat worden gestuurd.

Het is het eerste volwaardige hardware-product dat de makers van Snapchat op de markt brengen. Met de Spectacles kan je filmpjes maken van 10 tot maximaal 30 seconden die via bluetooth of WiFi naar je smartphone worden gestuurd.

He werkt het? Je tikt links op de zonnebril op een knop om de opname te starten. De camera heeft een lens van 115-graden, wat betekent dat wordt opgenomen wat in je blikveld te zien is. Als de camera actief is, brandt er een opvallend lampje, zodat het voor je omgeving duidelijk is dat er gefilmd wordt.

Snap zegt dat het maar een beperkt aantal van de brillen op de markt zal brengen. Hoeveel is niet duidelijk. De Spectacles zullen in de VS 130 dollar kosten (zo'n 116 euro). Het hippe speelgoed doet wat denken aan de geflopte Google Glass van enkele jaren geleden. Maar de Snapchat-bril heeft wel een veel specifieker doel en is toegankelijker want veel goedkoper.

Dat Snap nieuwe markten probeert aan te boren, is niet onlogisch. Snapchat is nog steeds erg populair bij jongeren, maar veel van de vernieuwingen zijn intussen overgenomen door anderen, denk maar aan de Stories-functie die Instagram recent gelanceerd heeft.

Meest gelezen