Syrische leger en Rusland blijven Aleppo bombarderen

Het Syrische leger van president Bashar al-Assad en Russische vliegtuigen hebben afgelopen nacht en ochtend opnieuw Aleppo gebombardeerd. Die stad is nog voor een deel in handen van de rebellen. Een spoedzitting van de VN-Veiligheidsraad gisteren bracht dus geen zoden aan de dijk.
Archieffoto

Vorige week sneuvelde het staakt-het-vuren in Syrië. Volgens Rusland schoten de rebellen eerst. Sindsdien bombarderen het Syrische leger en Russische vliegtuigen Aleppo voortdurend. Daarbij vallen heel wat burgerslachtoffers.

Volgens Rusland en Bashar al-Assad zijn de bombardementen nodig om "het terrorisme in Aleppo uit te roeien". Volgens het Westen maken Rusland en Assad zich schuldig aan oorlogsmisdaden en zouden ze zich beter richten op vrede en het tot stand laten komen van hulpkonvooien.

Vannacht was er van vrede dus weer geen sprake. Het regende heel de nacht bommen boven Aleppo en 's ochtends gingen de bombardementen voort. Cijfers van slachtoffers van afgelopen nacht zijn er nog niet, maar sinds het einde van het staakt-het-vuren zijn al 237 mensen omgekomen, onder wie tientallen kinderen.

Meest gelezen