Vilvoorde, Halle en Dilbeek worden één centrumregio

Na 15 jaar onderhandelen worden de drie Vlaams-Brabantse steden en gemeente samen erkend als centrumregio. De Vlaamse regering trekt hiervoor 3 miljoen euro uit. Door de enorme bevolkingsgroei van de laatste jaren, als gevolg van de uitbreiding van Brussel, hebben Vilvoorde, Halle en Dilbeek er namelijk heel wat problemen bijgekregen.

In Vilvoorde uiten die problemen zich bijvoorbeeld op het vlak van taal, radicalisering of nood aan extra kinderopvang, stelt burgemeester Hans Bonte (SP.A).

"In een stad die bekendstaat als de snelst groeiende stad van gans Vlaanderen zijn er op het vlak van bevolking zeer veel zaken te regelen. Ik denk aan de uitbouw van onderwijs- en sportinfrastructuur, de mobiliteitsproblematiek, ... Maar ook op het vlak van veiligheid en van huisvesting zijn er uitdagingen genoeg."

Meest gelezen