Zeker 9 gewonden bij schietpartij aan winkelcentrum Houston

In Houston, in de Amerikaanse staat Texas, zijn zeker negen gewonden gevallen bij een schietpartij aan een winkelcentrum. De schutter is neergeschoten door de politie. Hij is daarbij omgekomen. De man zou problemen hebben gehad op zijn werk. Volgens de politie zouden er geen berichten zijn over andere verdachten.

De schietpartij vond plaats rond een winkelcentrum. Verschillende slachtoffers zaten in hun auto toen ze beschoten werden door de dader. Ze werden ofwel door kogels ofwel door rondvliegend glas verwond.

Zeker negen slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Eén persoon zou in kritieke toestand verkeren, een andere is zwaargewond. Volgens de burgemeester van de stad zouden drie personen het ziekenhuis al hebben verlaten.

De schutter is volgens autoriteiten een advocaat die problemen had met het advocatenbureau waarbij hij werkte. Op de plaats van de schietpartij werden verschillende wapens gevonden.

Derde schietpartij in winkelcentrum

Afgelopen weekend was er ook al een schietpartij in een winkelcentrum in Burlington, in de Amerikaanse staat Washington. Daarbij vielen toen vijf doden. De schutter kon wegvluchten, maar werd later opgepakt. Hij heeft intussen de feiten bekend.

Een week daarvoor, op 18 september, viel een man met een mes mensen aan in een winkelcentrum in de Amerikaanse staat Minnesota. Acht mensen raakten daarbij gewond. De dader werd doodgeschoten door een politieagent. De terreurgroep IS eiste de aanval op.

Meest gelezen