"Die plotwending tussen Niles en C.C. heb ik nooit begrepen"

Als de stijve butler Niles, die de hilarische oneliners tegen hoog tempo de huiskamer binnenschoot, schitterde Daniel Davis in de jaren 90 zes seizoenen lang in "The nanny". Zijn geliefkoosde schietschijf was C.C. Babcock, die de hatelijke opmerkingen in haar richting met al even hatelijke opmerkingen wist te beantwoorden. Toch vonden ze uiteindelijk elkaar en huwden ze. Een plotwending die moeilijk verteerbaar was, zo liet de intussen 70-jarige Davis in een interview met de Australische nieuwswebsite News weten.

Davis: "Om eerlijk te zijn, dat is het enige uit de serie wat ik nooit begrepen heb. C.C. en ikzelf waren altijd water en vuur. Ik vond het onbegrijpelijk dat ze op het einde trouwden. Maar ik moest het spelen, want dat was wat de makers van het script neergeschreven hadden. Ik denk niet dat ik daar ooit zo eerlijk over geweest ben."

"De enige reden waarom ik dacht dat het geloofwaardig zou zijn, was als er een vervolgserie zou komen. Zoiets als "The Niles and C.C. Show". Waar ik alvast van gehouden zou hebben. Maar dat idee is nooit uitgewerkt geweest."

"De enige reden die ik kan bedenken voor het huwelijk is om de losse eindjes samen te knopen."

Volgens Davis heeft de serie ook nu nog de potentie "om langer mee te gaan dan de acteurs die eraan meededen". En daar kan de ongewone chemistry tussen Niles en C.C. zeker voor iets tussen zitten:

Meest gelezen